7 september 2014

St040 24 juli 2014 Bewoners boos over komst studentenflat


De bewoners van De Bergen zijn boos over de komst van een appartementencomplex voor studenten in de Eindhovense wijk.



Projectontwikkelaar MebaVerdi wil een studentenflat bouwen van 65 woningen, tussen de Heilige Geeststraat en de Willemstraat. Volgens de omwonenden komt hierdoor de privacy onder druk te staan, omdat de studenten straks op de tuin en naar binnen kunnen kijken bij de woonhuizen.

Ook vinden de bewoners hoogbouw niet passen bij het karakter van De Bergen, waar vooral oude lage pandjes staan. Verder zijn ze bang dat de studenten voor overlast zorgen in de wijk, omdat er al diverse andere studentenhuizen in de buurt zijn gevestigd.

MebaVerdi is zo'n zes jaar in gesprek met de gemeente. De gemeente heeft het bouwplan inmiddels al meegenomen in een meerjarenplanning. Volgens een woordvoerder maakt de studentenflat de wijk aantrekkelijker. In het pand is plek voor publieke functies. Ook wil de gemeente tegemoet komen aan de groeiende behoefte aan studentenwoningen in de stad.

De projectontwikkelaar MebaVerdi wil een beheerder aanstellen, die de mogelijke overlast van studenten in de buurt in de gaten houdt.
BRON

Geen opmerkingen: